Kunst
© Joachim Mertens

bøøt

(°2017, Gent)


bøøt is een klein open vaartuig, een jong en enthousiast collectief. bøøt is een vrijplaats voor experiment in architectuur, design en materiaal.
bøøt initieert projecten waar ontwerp, productie en gebruik elkaar voortdurend opzoeken en voeden. Welkom aan bøørd.

︎︎︎ Meer lezen

Podium, doorlopend
︎ ︎Marilou Dejans en Sebastian Schaevers

(°1997, Luxemburg en °1998, Leuven)


Marilou Dejans won in 2019 de prijs voor Schilderkunst in haar afstudeerjaar aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. Haar werk is zowel abstract als representatief en bevat figuratieve elementen, schematische vormen en collagetechnieken.

Sebasian Schaevers werkt dan weer met video (als regisseur-cameraman) en fotografie, waarbij hij nieuwsgierig zijn omgeving in beeld brengt. Voor Habitat Festival slaan ze de handen in elkaar.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend︎ ︎ (Marilou)
      ︎ (Sebastian)
Matthias Vangrinsven en Silke Rys

(°1992, Leuven en °1998, Leuven)


Matthias Vangrinsven en Silke Rys zijn beiden afgestudeerd aan LUCA School of Arts in Brussel. Hij maakt stalen structuren, zij werkt met textiel. In hun samenwerkingen ontmoeten beide materialen elkaar.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend︎ ︎ (Matthias)
︎ ︎ (Silke)
Mieke Winters

(°1996, Genk)Mieke Winters is dit jaar afgestudeerd als master beeldende kunst in Sint-Lukas Brussel. Kenmerkend is haar energiek en intuïtief creatieproces waarbij ze gevoelsmatig de huid van haar sculpturen modificeert om ze tot leven te wekken.

Door de sculpturen samen te plaatsen gaan ze met elkaar in dialoog en ontstaat er een tactiel landschap waarbij de toeschouwer vrijblijvend wordt uitgenodigd om toenadering te zoeken.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend︎ ︎
© Milan Gillard

Rachel Daniels

(°1998, Genk)


Rachel Daniels is een multidisciplinaire kunstenaar uit Limburg die installaties combineert met experimentele muziek. Ze brengt soundscapes die fungeren als emulgator waarmee ze een dialoog uitlokt tussen verschillende elementen uit de samenleving zoals religie, industrie en subculturen.

Haar excentrieke sculpturen bestaan onder andere uit herashekken, glasramen en speakerkasten.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend

Performance, zondag 1 augustus (21:00)︎ ︎ ︎Shaolin Aluba


Siemen Van Gaubergen en Hans Geyens nodigen 10 kunstenaars en vragen hen om elk één sjaal te ontwerpen en een performance te brengen tijdens Shaolin Aluba.

︎︎︎ Meer lezen

Performance, zondag 1 augustus (15:00 - 19:00)


met o.a. Sarah Lauwers, Maikel De Greve, Micha Goldberg, Sophia Rodriguez, Nel Bonte, Pieter Léon Vermeersch, Sarah Bekambo, Levi Wynants© Redor

Thuy Lê Thi Thu

(°1997, Ho Chi Minh)Thuy houdt ervan om in verschillende groottes en met verschillende materialen te werken en de toeschouwer actief te betrekken in haar werken. De meerlagigheid in haar werk zorgt tegelijkertijd voor verschillende mogelijke interpretaties, herkenning en verwarring.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend︎ ︎
© Sara De Meutter

Zita van Snick

(°1999, Malle)


Zita van Snick is een jong Antwerps talent. Ze is volop bezig met het ontwikkelen van haar artistieke identiteit.

Het vrouwelijk lichaam speelt in al Zita’s werken een centrale rol. Met haar kunst wil ze bepaalde thema’s, waar nog steeds een taboe of negatieve connotatie rond hangt, normaliseren. Denk maar aan Shibari (bondage) en paaldans.

︎︎︎ Meer lezen

Expo, doorlopend︎