1 — 7 augustus 2021
Alma 3, Steengroevenlaan 3, 3000 Leuven        Een week (!) lang een groene oase vol spannende kunst, duurzame architectuur, scherpe performances, on-topic talks, zalige muziek en heerlijke food & drinks.

        Jong, scherp & gratis!
Voor iedereen toegankelijk. Kom af, zet u neer en geniet van uw Habitat x
Ontdek

︎ Volledig programma 2021
︎ Kunst
︎ Muziek
︎ Talks
︎ Info
Bijzonder veel dank aan onze partners:


Stad LeuvenKU Leuven


MIJNLEUVEN

UCLLVedettspHERE
© Jente Waerzeggers

spHERE

Matthias Vangrinsven °Leuven (1992)
Silke Rys °Leuven (1998)

metaal - hout - textiel -  tapijt
H 160   Ø 180 cm


Deze installatie werd gemaakt in 2019 en is een samenwerking tussen Matthias Vangrinsven en Silke Rys. Samen delen ze een atelier in Leuven waar hij metalen structuren ontwerpt en zij tapijten en textielwerk. Functionaliteit is de rode draad die hun uiteenlopende praktijken verbindt.

Op Habitat stellen ze spHERE voor de eerste keer tentoongesteld in openlucht waar het de spannende grens aftast tussen privé en publiek, binnen en buiten. Onder het beschermende dak van de Alma ontstaat zo een intieme ruimte als alternatief voor een drukke festivalsfeer waar Habitat met deze editie voorzichtig naar verlangt. Speciaal voor dit toonmoment heeft Matthias Vangrinsven een digitaal werk gemaakt dat geprojecteerd wordt op het plafond en enkel vanuit de shPERE bekeken kan worden.

SpHERE is vrij toegankelijk voor iedereen die de herwonnen vrijheid op het grasveld vanop afstand wil aanschouwen of wil wegdromen.


︎  ︎  (Silke)
︎  ︎  ( Matthias)Matthias Vangrinsven en Silke Rys zijn beiden afgestudeerd aan LUCA School of Arts in Brussel. Hij maakt stalen structuren, zij werkt met textiel. In hun samenwerkingen ontmoeten beide materialen elkaar.