Muziekazur mankiyan


beats as bricks to protect you from the hypocrisy of the outside world,
a silence as a triple glazed window to glimpse at the birds flying,
a melody as a roof to protect you from the flood,
a hihat as a velux to smoke your cigarette through,
a voice as a door which you can close to find your peace.

- artists are architects, but they don’t need to pour concrete to make space, because they have the music: worlds, without wasting one brick! -

lets blast the music and dance the dance, so we can built our place, in our moment.

ps: remember, everybody is an architect ! only the developers and the status quo are not.

zondag 1 augustus︎ (azur)
︎ (Margot Makiyan)Basalt


Met een grote voorliefde voor all things percussie, verrast Basalt je steeds met zijn selecties vol tribal house, dancehall en door de UK beïnvloede percussie en bas.

Opzwepend, scherp en warm.

zondag 1 augustus︎ ︎ ︎
Bongo Hi-Fi


Van Zouk over Kwaito tot Kuduro, Bongo HiFi’s got you covered. Zijn kenmerkende stijl en blend van genres bracht hem van Horst over Kiosk tot Amsterdam Dance Event. En nu ook naar Habitat Festival.

Zomers, werelds en aanstekelijk - don’t miss out!

woensdag 4 augustus


︎ ︎Brokers


Leuvens/Brussels dj duo dat niet alleen de decks, maar ook een bloedband deelt. Deze twee broers nemen je mee op een geestverruimende all-vinyl set die druipt van de soul.

dinsdag 3 augustus


︎ ︎Cleveland


Cleveland is de artiestennaam van Andrea Mancini - geboren in een Italiaanse familie, maar dan in Luxemburg. Hij is dj en producer - platen kwamen er bij Hivern Discs, ESP Institute en recent ook op Kalahari Oyster Cult. Zijn sound is veelzijdig maar herkenbaar: warm, organisch en elegant. Left-field op z’n best.

Zowel in zijn producties als in z’n sets trekt Andrea je mee in een hypnotisch en avontuurlijk doolhof waar je met veel plezier in verloren loopt. Zweven mag!

vrijdag 6 augustus


︎ ︎Damballa


Damballa is een crew van vier, gepassioneerd door reggae, roots, dub & Jamaicaanse cultuur. Hun selectie reikt van Jamaican roots tot 90's & early 2000s dub. Damballa deelt graag: niet enkel de liefde voor muziek maar ook de boodschap die erachter schuilgaat. Peace love unity, equality & justice for all!

maandag 2 augustus︎ ︎ ︎
gone icon


gone icon is een artiest, producer en non-dj wonende in Brussel. Een immer weifelend en uniek (stem)geluid. Etherisch gemompel wadend door chaos, verbeten in z’n deconstructie, digi-sweet is de harmonie. 

Een onvervalste wens om moderne songwriting, synthese, canon en cyberspace te verbinden als essentieel motief. Post-club, all in op emotie.

zondag 1 augustus
21:00︎ ︎ ︎Illament


Illament is al vanaf het eerste jaar een vaste waarde op de affiche van Habitat en ook nu kon hij niet ontbreken. Met een sterke selectie platen van reggae, hiphop, jungle tot dubstep mag er geen twijfel bestaan waarom hij voor een vierde keer (!) het podium mag bestijgen.

woensdag 4 augustus︎ ︎Islas


Op het snijvlak tussen dance, ambient, ASMR en spoken word. Islas speelt met de frictie die ontstaat wanneer twee tracks in elkaar overlopen en weeft alles aan elkaar tot verrassende, kronkelende en speelse sets.

zaterdag 7 augustus︎ ︎
© Shana Boogers

Kim Kenis


Kim Kenis mijdt bombastische intro’s en heftige lichten. Ze onthult zichzelf laagje per laagje met aanzwellende akkoorden, discrete geluidsgolven of een dissonante loop. Bevreemding rules, maar dan wel op de mooiste en krachtigste manier.

Hierdoor trekt ze haar publiek mee in een uitdagende maar heilzame trip, waarbij muzikale golven je vanaf het eerste moment overspoelen.

vrijdag 6 augustus︎ ︎ ︎Maito


Mai to is een jonge, Leuvense dj & producer die zijn passie en liefde voor muziek sinds 2018 vertaalt naar het selecteren en mixen van tracks. Sinds 2020 kwamen daar ook eigen producties bij.

Minimaal, diep en groovy met af en toe een surprise van de chef in de vorm van een broken beat.

donderdag 5 augustus︎ ︎ ︎
Mbegu


Vijfkoppige leuvense reggae & dub crew die ook zelf muziek maakt en verspreidt door hun label Mbegu Music. Van roots over zware UK dub tot de meeste verse dubplates - Mbegu brings on the heat! Live vaak vergezeld door live zangers en muzikanten. Zwaar de moeite dus.

maandag 2 augustus︎ ︎
Mélomane


Deze Leuvense youngster heeft op korte tijd een indrukwekkend palmares. Zo host hij zijn maandelijkse show Distant Dreams op WAV en stond hij mee aan de wieg van muziekblad Not So Difficult Magazine en tijdelijke nachtclub nacht.

Deze zaterdag draait hij geen emotionele folk of zweverige ambient, wel een potige mix van synth pop, electro en trance die recht op de heupen mikt.

zaterdag 7 augustus︎ ︎
© Mayla Sterkendries

Nikomba


Deze jonge Gentse selector sloopt deskundig de muren tussen genres en categorieën. Ze switcht daarbij moeiteloos en zorgvuldig tussen dromerige cuts, clubby tunes en booty bouncing bangers. Na passages op Pukkelpop, Dour en Deep in the Woods komt ook Habitat Festival aan de beurt.

dinsdag 3 augustus
︎ ︎
Souvenirs From Imaginary Cities: Hill Men x Kong DJ


Souvenirs From Imaginary Cities is het label van Hill Men en Kong DJ. De muziek, maar vooral ook het verhaal erachter, staan centraal. Narratieve kunstwerkjes zijn het - trips naar een onbekende bestemming. Exact dat gevoel brengen ze ook over in hun gezamenlijke sets: avontuurlijk, ritmisch en bezwerend.

zaterdag 7 augustus︎ ︎ ︎
Vingtrois


Al van kinds af aan begeesterd door muziek en ritme. Met een voorliefde voor diepe, atmosferische techno, bezwerende percussies die aan de ribben blijven kleven of soulful house. Vingtrois kiest steeds voor muziek die raakt.

donderdag 5 augustus︎ ︎ ︎