(zonder titel)© Jente Waerzeggers


(zonder titel)

Rachel Daniels (°1998, Genk)

herashekken - staal - keramiek - fotoprintRachel Daniëls is een multidisciplinaire kunstenaar die installaties combineert met experimentele muziek. Ze brengt soundscapes die fungeren als emulgator waarmee ze een dialoog uitlokt tussen verschillende elementen uit de samenleving zoals religie, industrie en subculturen. Op Habitat kan je haar ook live aan het werk zien op zondag om 21u00. 

Klassieke technieken als keramiek en glas-in-lood weet ze met een alternatieve benadering om te toveren tot eigenzinnige sculpturen zoals herashekken die ze door de integratie van fragiele glasramen ontwapent van hun brute uitstraling. In haar werk herneemt ze vaak holle motieven en aanmatigende leuzen zoals ‘Enjoy Every Moment’, en ‘Live, Laugh, Love’ geïnspireerd op Airbnb interieurs en zielloze horeca-etablissementen. Deze stille getuigen van onze immer door economie aangedreven wereld krijgen een uitgesproken ambachtelijke uitvoering. Op deze manier onttrekt Rachel deze objecten, woorden en symbolen van hun gebruikelijke context en artificiële looks waardoor hun waarde en functie in vraag wordt gesteld. Schuilt in deze leuzen een grond van waarheid of blijven ze nietszeggend?

De excentrieke sculpturen die ze gebruikt als decor voor haar performances maken ook deel uit van de openluchtexpo en zijn terug te vinden in en rond het podium van bøøt.

︎ ︎ ︎Rachel Daniels is een multidisciplinaire kunstenaar uit Limburg die installaties combineert met experimentele muziek. Ze brengt soundscapes die fungeren als emulgator waarmee ze een dialoog uitlokt tussen verschillende elementen uit de samenleving zoals religie, industrie en subculturen.

Haar excentrieke sculpturen bestaan onder andere uit herashekken, glasramen en speakerkasten.