︎︎︎ terug

AFTER ALL

- ASTRID DE HAES EN PIERRE BASTIN

zaterdag 6 08 22  .. Amfitheater .. 16:30 .. performance
It’s about a relationship between a man and its surroundings. They love each other very much, and the power of the relationship is something that gets in the way.” It’s an intriguing prospect and one largely underpinned by the fragility of those relationships. “It creates insecurities,” Bush continues, “It’s saying if the man could become his environment and his environment the man, if they could make a deal, to change places, that they’d understand what it’s like to be the other one and perhaps it would clear up misunderstandings. You know, all the little problems; there would be no problem.” (An adaptation of Kate Bush’s text where she explains her song Running up that hill)


Astrid De Haes (1996) woont en werkt in Antwerpen. De Haes begon met dansen toen ze zes jaar oud was en heeft sindsdien een grote interesse in beweging en het lichaam.  

Geboeid door dans en experiment, volgde De Haes een bachelor- en masteropleiding in Beeldende Kunst, Autonoom Vormgeving, aan de School of Arts in Gent. Daar besloot ze ook andere media (fotografie, film, tekst, enz.) in haar praktijk te betrekken en het (bewegende) lichaam als medium in zijn complexiteit te onderzoeken.

Om zich hierin te bekwamen, genoot ze in 2017 een stage aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In haar bachelor legde ze verbanden tussen verschillende mediums en het lichaam, wat onder andere te zien is in 'Hommes' (video), 'Dansbingo' (performatief spel tussen publiek en performers), Volume I (installatie).

In haar master ontwikkelde ze zich verder als regisseur en choreograaf met het vooronderzoek voor de voorstelling 'Untitled'. Geïnteresseerd in het samenbrengen van mensen in een project, is er steeds een focus op het bewegend lichaam als creatief medium en als manier om informatie te verzamelen. Deze voorstelling ging in première in CC Zwaneberg in Heist-Op-Den-Berg en stond ook op Love At First Sight in 2021. Daarnaast maakte ze in 2021 ook een solo voorstelling samen met Pierre Bastin dewelke twee keer stond in De Carrousel in Antwerpen.

De Haes is actief als regisseur, choreograaf, artistiek, productie en zakelijk leider. Mensen samenbrengen en samenwerken met een groep is een must in Astrid's werk.

Pierre Bastin is een Belgische danser, geboren in Verviers ( Wallonië) en gevestigd in Antwerpen. Hij studeerde aan de Kunsthumaniora in Antwerpen om vervolgens zijn studies voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2020 afstudeerde.

In zijn derde en laatste jaar van het bachelorprogramma, kreeg hij de kans om deel te nemen aan de creatie van de voorstelling “Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones” van Jan Martens als understudy en maakt momenteel deel uit van de tournee.

Pierre is ook medeoprichter van het collectief SIDEWARDS, een collectief van 10 dansers opgericht met de afgestudeerde studenten van zijn klas aan het Conservatorium. Dit collectief werd opgericht vanuit de noodzaak om elkaar te steunen  in een constant veranderend cultureel landschap. Uit hun samenwerking zijn verschillende projecten voortgekomen: verschillende dansvoorstellingen maar ook een festival rond vrouwelijk genot.

In 2022 maakt hij ook deel uit het nieuwe stuk van Tuur Marinus: “Th lng gdby”. In zijn eigen werk is Pierre geïnteresseerd in het link tussen geheugen en beweging. Zijn interesse ligt vooral in de vraag: “hoe kunnen we mensen, dansers, performers in connecties brengen door de middel van persoonlijke herinneringen?”

Daarnaast heeft hij ook een belang om het milieu en ecologie meer bespreekbaar te maken en onderzoekt hoe dit mogelijk is in zijn eigen werk

credits

Concept: Pierre Bastin en Astrid De Haes
Regie: Astrid De Haes
Dance: Pierre Bastin
Voice: Pierre Bastin
Music:, Kate Bush - Running up that hill, William Basinski - dlp 1.2, Righteous Brothers - Unchained melody

Thanks to: SIDEWARDS, Merksemdok, De Carrousel en deFENIKS|WALPURGIS


Habitat Festival

5 - 6 08 22 .. gratis / free festival
fb .. ig .. mail

︎︎︎ praktische info - timetable ︎︎︎

muziek - vrijdag 5 08

.. EVAN BAGGS .. JAKOB .. JASMÍN .. MALO Z .. OTIS .. PHILLIP JONDO AND DJ PLEAD .. SHABBI ..


muziek - zaterdag 6 08

.. BONA LÉA .. DUBIOUS DEPOT .. ILLAMENT .. JAZZDEE ..  LAUREN HANSOM .. SICARIA SOUND .. SIXSIXSIXTIES .. ZAKIA .. 24x33 ..


︎︎︎ set luisteren? klik op een naam


performances i.s.m Platform In De Maak

.. ARON WOUTERS EN FINN WATERS .. ASTRID DE HAES EN PIERRE BASTIN .. ELLEN VERBEEK EN LOREDANA GARGANO .. GEORGY CHTCHEVAEV .. HRIED VAN BIERVLIET .. MEREL STOLKER .. WOUT VANROOSE ..


︎︎︎ meer info? klik op een naam


talks i.s.m KU Leuven

.. GERTJAN VERDICKT .. KAREL VAN ACKER .. MANUEL SINTUBIN .. RIA LAENEN .. SOFIE CLAERHOUT ..


︎︎︎ meer info? klik op een naam


architectuur i.s.m bøøt en Affair

 


.. ALMA 3 .. STEENGROEVENLAAN 3 .. 3000 LEUVEN ..