︎︎︎ terug

KAREL VAN ACKER

- DELEN IS HET NIEUWE HEBBEN

vrijdag 5 08 22 .. Amfitheater .. 16:00 .. talkDelen is het nieuwe hebben. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we producten efficiënter gebruiken zodat ze langer meegaan en beter gebruikt worden? Door te delen, te herstellen en te hergebruiken. Waarop kunnen we dat allemaal toepassen? En hoe kunnen we zelf ons steentje bijdragen?


Karel Van Acker is professor circulaire economie bij de faculteit Ingenieurswetenschappen en de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Centrum voor Economie en Duurzaam Ondernemen (CEDON), KU Leuven. Hij leidt het steunpunt beleidsrelevant onderzoek Circulaire Economie voor de Vlaamse Overheid.

Zijn onderzoek gaat over duurzaamheidsevaluaties van materialen en materiaalkringlopen, gaande van biogebaseerde polymeren tot kritieke metalen, recyclage, deeleconomie, en hij doet tevens onderzoek naar strategieën voor het realiseren van de circulaire economie.

Hij behaalde zijn doctoraat in de materiaalkunde aan de KU Leuven, heeft gewerkt in de industrie en bij VITO, en was de voorbije 12 jaar coördinator van het KU Leuven Materials Research Center.

De relatie van materialen tot een duurzame maatschappij vormt een rode draad doorheen zijn activiteiten. Hij is tevens voorzitter van de duurzaamheidsraad van de KU Leuven.

Habitat Festival

5 - 6 08 22 .. gratis / free festival
fb .. ig .. mail

︎︎︎ praktische info - timetable ︎︎︎

muziek - vrijdag 5 08

.. EVAN BAGGS .. JAKOB .. JASMÍN .. MALO Z .. OTIS .. PHILLIP JONDO AND DJ PLEAD .. SHABBI ..


muziek - zaterdag 6 08

.. BONA LÉA .. DUBIOUS DEPOT .. ILLAMENT .. JAZZDEE ..  LAUREN HANSOM .. SICARIA SOUND .. SIXSIXSIXTIES .. ZAKIA .. 24x33 ..


︎︎︎ set luisteren? klik op een naam


performances i.s.m Platform In De Maak

.. ARON WOUTERS EN FINN WATERS .. ASTRID DE HAES EN PIERRE BASTIN .. ELLEN VERBEEK EN LOREDANA GARGANO .. GEORGY CHTCHEVAEV .. HRIED VAN BIERVLIET .. MEREL STOLKER .. WOUT VANROOSE ..


︎︎︎ meer info? klik op een naam


talks i.s.m KU Leuven

.. GERTJAN VERDICKT .. KAREL VAN ACKER .. MANUEL SINTUBIN .. RIA LAENEN .. SOFIE CLAERHOUT ..


︎︎︎ meer info? klik op een naam


architectuur i.s.m bøøt en Affair

 


.. ALMA 3 .. STEENGROEVENLAAN 3 .. 3000 LEUVEN ..